Gamer Koen 'Koenzz' Schobbers uit Heesch wil wel naar Olympische Spelen

1 december 2014 om 18:46
nl
Fifa, Call of Duty, League of Legends. Bekende namen voor gamers wereldwijd. De computerspelletjes zijn voor velen een plezierig tijdverdrijf, maar er zijn er ook die het bloedserieus nemen en het zelfs als topsport zien. In Nederland wil de e-sportbond zelfs aansluiting bij NOC*NSF, het Nederlands Olympisch Comité.
Geschreven door

Gamer Koen Koenzz' Schrobber uit Heesch juicht dat toe. Zelf is hij gespecialiseerd in het racespel Trackmania. Lachend:  "Als je Trackmania vergelijkt met tennis, ben ik Djokovic of Federer. Van de meer dan tien miljoen beoefenaars ter wereld, sta ik structureel in de top 10. Bij het laatste WK werd ik derde."
Volle stadionsLeven kan hij er nog niet van, maar met een goede sponsor en het prijzengeld is het voor de 22-jarige student wel een mooie bijverdienste. Hij droomt van een profbestaan als gamer.
"In Azië is de e-sport al razend populair met evenementen in volle stadions. In Europa is dat nog wat minder, maar ook hier worden de evenementen en het prijzengeld steeds groter."
Olympisch gamen?Dat de gamers hier toenadering zoeken tot NOC*NSF juicht 'Koenzz' toe. "Het gamen wordt steeds populairder, vooral veel jongeren doen het en ook voor sponsors is het interessant."
"Je kan je natuurlijk afvragen of het sport is. Maar qua intensiteit, concentratie en inzet kan ik je verzekeren dat het hard werken is. Ooit actief bij de Olympische Spelen ? Daar zou ik vol voor gaan"[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=gSeGNADNGyE]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.