Overvaller houdt medewerkers recyclingsbedrijf Eindhoven onder schot, bewakingsbeelden vrijgegeven

1 december 2014 om 19:07
nl
In het opsporingsprogramma Bureau Brabant zijn maandagavond bewakingsbeelden getoond van een overval op recyclingsbedrijf Van de Mortel in Eindhoven. Hierop is te zien hoe nietsvermoedende medewerkers van het bedrijf een voor een de overvaller tegemoet lopen. Ze staan minutenlang doodsangsten uit als ze door de overvaller worden bedreigd.
Geschreven door

Het is vrijdagochtend 31 oktober als om halfzes iemand naar het hek van het recyclingsbedrijf aan de Kanaaldijk-Noord loopt. Bewakingscamera's leggen deze man op beeld vast.
Vuurwapen met geluidsdemperDe overvaller verdwijnt kort daarna weer uit beeld. Even later komen de eerste medewerkers van Van de Mortel het pand binnen om aan hun werkdag te beginnen. Als twee medewerkers eenmaal binnen zijn, komt een overvaller het pand binnen met een vuurwapen met geluidsdemper.
De medewerkers worden onder schot gehouden in de kantine. Hun collega's druppelen achter elkaar binnen in diezelfde kantine. Wat ze dan nog niet weten, is dat ze luttele seconden later oog in oog komen te staan met de loop van een vuurwapen.  
DoodsangstDe overvaller houdt de medewerkers onder schot en trapt er eentje als hij op de grond ligt. De dader gaat er met een geldbedrag vandoor.
Niet alleen tijdens de overval staan medewerkers doodsangsten uit. Ook nu nog kampen ze met problemen door de overval. Ze krijgen professionele hulp om het drama te verwerken.
Opvallend loopje en O-benenDe politie heeft een signalement van de verdachte. Het gaat om een man met een lengte van 1,65 meter en een stevig postuur. De man heeft een opvallend loopje en heeft duidelijke O-benen. Tijdens de overval riep hij regelmatig het woord 'mattie' naar de medewerkers.
Mensen die meer denken te weten over de overvaller, kunnen de politie bellen of contact opnemen met de Criminele Inlichtingen Eenheid.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.