Video

Acht bestellingen per seconde bij distributiecentrum van Bol.com in Waalwijk

1 december 2014 om 22:39 • Aangepast 21 november 2020 om 21:17
nl
Het is aanpoten de maandag voor Sinterklaas bij Docdata, het distributiecentrum van Bol.com in Waalwijk. Op het drukste moment, maandagavond acht uur, kwamen er zo'n acht bestellingen per seconde binnen. Deze moeten direct worden verwerkt, want voor elf uur 's avonds uur besteld, is morgen in huis.
Profielfoto van
Geschreven door

In totaal is de verwachting dat er 200.000 producten worden besteld, de beste dag ooit voor Bol.com. Sint koopt vooral speelgoed en ook de drones vliegen dit jaar figuurlijk de deur uit.
Op een normale dag werken er zo’n vierhonderd mensen in het distributiecentrum van Docdata in Waalwijk, maandagavond waren dit er duizend. Het distributiecentrum in Waalwijk heeft een enorme oppervlakte van wel tien voetbalvelden groot. En er werd in een recordtempo gewerkt.
Werken tot diep in de nachtNa een bestelling worden de producten uit een magazijn met bijna één miljoen verschillende producten gehaald en verwerkt voor verzending. Als het moet kan een product in één uur in de vrachtwagen liggen, onderweg naar PostNL. Maar met de drukte van maandag duurde het allemaal net iets langer.
Daarom wordt er tot diep in de nacht gewerkt om alles juist te verwerken. De voorbereidingen voor de feestmaand zijn al in februari begonnen.
Brabanders big spendersVolgens Bol.com geven Brabanders het meeste geld uit aan Sinterklaas, terwijl de Groningers het zuinigst zijn. Gemiddeld wordt er 25 euro aan een cadeau uitgegeven.
Het online warenhuis ziet dat Sinterklaas dit jaar meer leeft dan andere jaren dankzij de discussies over het kinderfeest. Met kerst wordt er weer zo’n drukte verwacht.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.