Gociety uit Leende wil Amerika veroveren met smartphone voor ouderen om zorg te verbeteren

2 december 2014 om 00:24
nl
Frank Verbeek uit Leende heeft het goed voor elkaar met zijn beginnend bedrijf Gociety. Hij is net terug uit Amerika, waar hij op uitnodiging van Google Entrepreneurs de kans kreeg om met zijn bedrijf kennis te maken met zorgorganisaties en mogelijke investeerders. Gociety richt zich namelijk op technologische oplossingen voor senioren, zodat die doelgroep langer de regie over hun leven behoudt.
Geschreven door

Verbeek ontwikkelde software van de GoLivePhone en de GoLiveAssist. De GoLivePhone is een smartphone voor ouderen, die onder meer beschikt over een dwaaldetectie, valdetectie en een noodknop. "Stel dat een oudere gebruiker van de telefoon valt, dan gaat er automatisch een bericht naar bijvoorbeeld een zoon of dochter", vertelt Verbeek. "Het voordeel van de telefoon is dat hij eenvoudig is te gebruiken en te personaliseren voor de oudere gebruiker. Ook zijn er zorgfuncties aan toegevoegd."
Snel handelenDe GoLiveAssist is een app waarmee de zorgverlener op afstand kan meekijken met de GoLivePhone. Op die manier staat de zorggebruiker altijd in contact met de zorgverlener. Daardoor kan er bijvoorbeeld snel worden gehandeld als een oudere is gevallen.
Amerika ziet het initiatief wel zitten. Daarom mag Gociety deelnemen aan de Aging2.0 Academy, een programma dat veelbelovende nieuwe bedrijven in de ouderenzorg ondersteunt bij hun eerste stappen in Amerika.
OptimistischVerbeek laat weten dat hij optimistisch is over de mogelijkheden, maar dat er nog wel een lange weg te gaan is voordat alles in Amerika geregeld is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.