Video

Tilburg gaat 'stop uit badkuip trekken', helemaal waterdicht is het plan voor de Kapelstraat niet

15 september 2015 om 22:30
nl
Ondergelopen straten, onbegaanbare wegen en flinke schade als gevolg. Als het noodweer flink tekeer gaat in Tilburg lijkt het wel een badkuip rondom de Kapelstraat. De gemeente gaat de straten nu aanpakken, zo lichtte een projectleider dinsdagavond toe tijdens een bijeenkomst voor buurtbewoners.
Geschreven door

Met emmers, sluizen en zuigwagens vochten de inwoners van de Kapelstraat tegen de grote hoeveelheid water vorig jaar. Zonder succes. Het regenwater kon geen kant op.
Blauwe aderDe afgelopen tijd deed de gemeente onderzoek hoe het probleem opgelost kan worden. ''We gaan nu de stop uit de badkuip trekken'', vertelt projectleider Marco Klessens.
De gemeente gaat een zogenaamde 'blauwe ader' aan laten leggen. Daarmee wordt het hemelwater via een apart riool afgevoerd.
'Geen garanties'Daardoor zou het badkuipeffect voorkomen moeten worden. ''Maar garanties geven dat het daar nooit meer overstroomt, kunnen we niet.''
Eind 2016 moeten de werkzaamheden voor het nieuwe riool beginnen. In 2017 moet het hemelwater door de blauwe ader kunnen stromen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.