Video

Verdachte in zaak Nicole van den Hurk wil andere rechters: 'Onvoldoende gelegenheid tot onderzoek'

2 december 2014 om 11:37 • Aangepast 21 november 2020 om 21:16
nl
De verdediging van verdachte Jos de G. uit Helmond heeft dinsdag een wrakingsverzoek ingediend tegen de rechtbank in de zaak over de dood en verkrachting van Nicole van den Hurk. Advocaat Job Knoester meent dat hij van de rechtbank in Den Bosch onvoldoende gelegenheid krijgt om onderzoek te doen naar alternatieve scenario's. Hij vreest dat de rechtbank partijdig is en vraagt om andere rechters.
Profielfoto van
Geschreven door

De rechtbank oordeelde dinsdag dat de verdediging niet alle oude dossiers over het onderzoek naar de dood van Nicole van den Hurk krijgt. Knoester noemde dat een onbegrijpelijke beslissing.
Seksueel actiefVolgens hem was Nicole van den Hurk voor haar dood seksueel actief. Ze had seks met oudere mannen, was niet monogaam, werd mogelijk misbruikt en was mogelijk zelfs zwanger. [Tweet:body:https://twitter.com/AlicevanderPlas/status/539713168801816577]
Er zijn volgens hem meer potentiële verdachten en andere motieven. Bovendien bestaat de kans dat er vrijwillig contact is geweest tussen haar en de verdachte, vertelde hij over mogelijke alternatieve scenario's. [Tweet:body:https://twitter.com/AlicevanderPlas/status/539712430520426497]  
Moord Nicole van den HurkDe 15-jarige Nicole van den Hurk uit Eindhoven verdween op 6 oktober 1995 toen ze op de fiets op weg was van haar oma naar een bijbaantje in een supermarkt. Op 22 november 1995 werd ze vermoord en vermoedelijk verkracht gevonden in de bossen tussen Mierlo en Lierop.
Tbs'er Jos de G. (47) uit Helmond zit sinds januari vast omdat zijn DNA overeenkomsten vertoont met sporen die destijds op het lichaam van het vermoorde meisje zijn gevonden. Hij ontkent dat hij betrokken is geweest bij de dood van het meisje.  
De strafzaak tegen Jos de G. werd dinsdag opgeschort. Wanneer het wrakingsverzoek wordt behandeld, is nog niet bekend.  
ThemapaginaLees alles over de moord op Nicole van den Hurk op onze speciale themapagina omroepbrabant.nl/nicolevandenhurk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.