DAF Museum Eindhoven breidt uit

2 december 2014 om 12:23
nl
Het DAF Museum kan eindelijk beginnen met de lang verwachte uitbreiding. Het bestuur heeft met onder meer woningcorporatie Wooninc. een deal getekend waarbij het museum met 1100 vierkante meter wordt uitgebreid en ingepast wordt in het nieuwbouwplan Picuskade.
Geschreven door

Naast de uitbreiding van het DAF Museum komen in Picuskade ook nog 244 stadswoningen, studio's en appartementen. Ook vastgoedbeheerder Bouwinvest en Hurks Bouw en Vastgoed zijn bij de nieuwbouwplannen betrokken.
Lang gekoesterde wensNa acht jaar van voorbereiding wordt komend voorjaar begonnen met het nieuwbouwproject dat twee jaar in beslag zal nemen.
Door de uitbreiding kan het DAF Museum niet alleen meer van de collectie tonen, maar kan ook extra aandacht worden besteed aan de presentatie daarvan. Daarnaast wordt ruimte geboden voor de groeiende behoefte van het museum voor het houden van bijeenkomsten voor de zakelijke markt.
De bouw van de nieuwe toonzalen wordt mogelijk door een grondruil. Het museum brengt een lap grond in, waarop de woningen (deels) worden gebouwd en krijgt in ruil daarvoor de uitbreiding terug.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.