TU Eindhoven denkt grootste Tetris-spel ter wereld te hebben

2 december 2014 om 13:12
nl
Studenten van studievereniging Thor van de TU Eindhoven beweren het grootste Tetris-spel ter wereld te hebben. De papieren zijn maandag opgestuurd naar de organisatie van het Guinness Book of Records en nu is het nog even nagelbijten en wachten op de uitslag.
Geschreven door

Twee jaar lang hebben de studenten van studievereniging Thor van de TU/e gewerkt aan het grootste Tetris-spel ter wereld. Met een oppervlakte van duizend vierkante meter, 3200 ledlampjes en halve pingpongballen hopen ze de wereldrecordpoging in handen te hebben.
Bevestiging kan weken durenDe papieren zijn inmiddels opgestuurd naar de organisatie van het Guinness Book of Records, maar volgens student Tom van Nunen kan het nog weken duren voordat de wereldrecordpoging officieel bevestigd wordt.
"Het uitnodigen van de organisatie van het Guinness Book of Record, was te duur, vandaar dat we twee experts erbij hebben gehaald die alle papieren hebben ondertekend en opgestuurd, maar het antwoord kan nog weken duren", zegt Tom tegen Omroep Brabant. Dus het is nog even nagelbijten voor de studenten.
2 jaar flink bouwenStudent Robin Manders: "Zelf heb ik maar één avondje meegewerkt maar er zijn ook studenten die al twee jaar flink aan het bouwen zijn."
Tom daarentegen heeft de afgelopen weken bijna iedere avond gezellig gebouwd aan het Tetris-spel. Tom: "Ruim duizend manuren zijn we de afgelopen tijd bezig geweest om het spel af te maken."
Tetris spel alweer opgeruimdHet Tetris-spel lag even in het MetaForum, een gebouw van de TU/e, maar is inmiddels weer opgeruimd.
Robin: "De ruimte is gewoon voor andere dingen nodig, dus we hebben het Tetris-spel moeten opruimen. Met touw en 400 meter aan pvc-buizen en een stroomkabel van maar liefst 3 kilometers zijn de LED-lampjes aan elkaar verbonden. Het spel kan ook weer zo uitgerold worden."
Grootste spel speelbaar voor iedereenEn dat uitrollen gebeurt in de week van 15 december, dan wordt het spel rechtopstaand op het gebouw Potentiaal gezet en kan iedereen het spel met de blokjes spelen. Tom: "Natuurlijk hebben wij al even gespeeld en ja het irritante Tetrisgeluidje zit er ook bij."
Twee jaar geleden deden de studenten ook een gooi naar het wereldrecord, maar dat mislukte toen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.