Drie keer volle bak voor nieuwjaarsconference van Rob Scheepers in Parktheater Eindhoven

2 december 2014 om 13:32
nl
De nieuwjaarsconference van tonprater Rob Scheepers uit Sterksel is drie keer zo goed als uitverkocht. Op 6 en 7 januari zit het Parktheater in Eindhoven tjokvol, voor de voorstelling van 5 januari zijn nog slechts vijftig kaarten beschikbaar. “Dit is echt bizar”, zegt de verbouwereerde entertainer.
Geschreven door

Scheepers is apetrots dat er zoveel belangstelling is voor zijn allereerste nieuwjaarsconference. Scheepers: “Maar tegelijkertijd is het ook eng. Ik ben bij het tonpraten wel gewend om voor volle zalen op te treden, maar dan ben je met andere tonpraters onderdeel van een avondvullend programma. Nu rust het slagen van de avond alleen op mijn schouders.”
Testen van grappenZijn nieuwjaarsconference duurt ongeveer anderhalf uur. “Afgelopen weekend heb ik de conference voor de eerste keer geoefend in een kroeg in Someren. Het ging voornamelijk om het testen van mijn grappen”, vertelt Scheepers die begeleid wordt door regisseur Bas van Elk.
“Hij heeft me allereerst een schop onder mijn kont gegeven om te beginnen met schrijven. Verder houdt hij de rode draad en onderwerpkeuze in de gaten."
Geen typetjesDe bezoekers krijgen van Rob Scheepers geen typetjes voorgeschoteld. "Het wordt een persoonlijk verhaal. De regionale en mondiale onderwerpen worden op een leuke, maar soms ook op een gevoelige manier behandeld.”
Scheepers heeft afgesproken dat hij de komende drie jaar op de planken staat met een nieuwjaarconference. Studio040 volgt de tonprater op de voet tijdens de voorbereidingen en tijdens de conference.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.