Michael van Gerwen treft Joe Cullen op PDC WK darts: 'Kan me niet verstoppen'

2 december 2014 om 14:39 • Aangepast 21 november 2020 om 21:16
nl
Michael van Gerwen moet het in de eerste ronde van het PDC WK darts opnemen tegen Joe Cullen. Dat heeft de loting dinsdagmiddag uitgewezen. De Gemondenaar kroonde zich vorig jaar voor het eerst tot wereldkampioen. Het PDC WK darts begint 18 december en duurt tot en met 4 januari.
Profielfoto van
Geschreven door

Van Gerwen was 1 januari in de finale te sterk voor de excentrieke Brit Peter Wright. 'Mighty Mike' is in Londen als eerste geplaatst.
"Joe is een snelle speler die al een tijdje meedraait", weet Van Gerwen. "Ik kijk ernaar uit tegen hem te spelen. Op het WK kan je je niet verstoppen, hier moet je er staan."
Zware kant van schemaVan Gerwen zit in een zware kant van het schema. In de derde ronde kan hij Terry Jenkins treffen. Jenkins was afgelopen week, tijdens de Players Championship Finals, nog te sterk voor de Gemondse wereldkampioen.
Als Van Gerwen die ronde doorkomt, zou hij Dave Chisnall kunnen treffen en ook de sterke Schot Gary Anderson zit aan zijn kant van het schema.

Wachten op privacy instellingen...

Klaasen-KistOok Bredanaar Jelle Klaasen doet mee aan het WK. Hij is als 29e geplaatst en treft Christian Kist in zijn eerste rondeduel. "Dat wordt geen makkie", weet Klaasen. "En als ik hem versla moet ik tegen Anderson. Dat is he-le-maal geen makkie."
Tilburger Benito van de Pas maakt zijn debuut op het WK in Londen. Hij heeft geen beschermde status. Hij treft met Paul Nicholson een zware tegenstander. "Maar ik vind Nicholson de laatste tijd niet in supervorm", vertelt Klaasen. "Ik denk dat Benito best wel kans maakt."

Wachten op privacy instellingen...

Andere pijlen"Nicholson is een hele rustige, bescheiden jongen", weet Van de Pas. "Hij heeft een paar goede jaren gehad en ook een groot toernooi gewonnen. Hij kan het dus wel." Toch acht hij zich niet kansloos. "Ik heb een paar goede vloertoernooien gespeeld en toppers verslagen."
De Players Championship Finals werden vorige week echter geen succes. "Toen testte ik andere pijlen. Dat is niet goed bevallen, dus ik ben teruggekeerd naar mijn oude pijlen. Op de training gaat het nu weer lekker."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.