Gezocht: bejaarde Brabantse hoeren voor reünie

2 december 2014 om 17:08
nl
Bent u een dame boven de zeventig en heeft u in het verre verleden achter het raam gestaan om mannen te verleiden met uw zachte g? Het Appie Baantjermuseum in Amsterdam organiseert een reünie voor 'oude hoeren' en is op zoek naar prostituees die in de jaren zestig werkten. En die zoektocht reikt tot in Brabant.
Geschreven door

"Tegenwoordig komen de vrouwen die op de Wallen werken bijna allemaal uit het buitenland", zegt Raoul Serree, directeur van het Amsterdamse museum. "Blondines zijn nauwelijks meer te vinden en de voertaal is grotendeels Engels. Voordat het te laat is, willen we nog één keer zoveel mogelijk dames uit de goeie oude penose-tijd van rechercheur Baantjer bij elkaar brengen."
Flyeren in verzorgingshuizenIn Amsterdam zijn al diverse gepensioneerde hoeren opgespoord. Medewerkers van het museum gaan nu ook in andere provincies flyeren in rosse buurten en verzorgingstehuizen in volksbuurten, in de hoop dat de voormalige dames van lichte zeden zich melden. Ook in Brabantse grote steden komt er een zoektocht. "Het zal niet meevallen, want we willen de dames ook op de foto zetten. Die foto krijgt een plek in het museum", vertelt Serree.
"We gaan er vanuit dat we twintig dames kunnen vinden die bereid zijn om mee te werken en die er niet mee zitten om over hun verleden te praten. Als dat lukt, zijn we tevreden."
Oudste prostituee van NederlandHet museum is ook op zoek naar de oudste prostituee van Nederland. Zij krijgt een hotelovernachting voor twee in de rosse buurt van Amsterdam.
Het Appie Baantjermuseum heeft al vaker bijzondere reünies georganiseerd. Zo lukte het om criminelen die ooit vastzaten op Bureau Warmoesstraat samen te brengen. En in 2011 was er een borrel voor alle rechercheurs die betrokken waren bij de Heinekenontvoering.
De 'oude hoeren'-reünie is gepland in februari 2015.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.