Caramba! Brabants festival WiSH Outdoor gaat naar Mexico

2 december 2014 om 18:52
nl
Het Brabantse dancefestival WiSH Outdoor gaat de grens over. En niet zomaar een beetje, maar duizenden kilometers. Het Mexicaanse Monterrey krijgt volgend jaar mei namelijk een eigen WiSH Outdoor. Welke artiesten er zullen optreden is nog niet duidelijk. Maar dj Hardwell uit Breda zal volgens de organisatie 'wellicht lastig worden'.
Geschreven door

Naast de editie van het Brabantse festival in Beek en Donk is dit de eerste buitenlandse editie van WiSH Outdoor. Organisator Jimmy van der Leemputten van WiSH Events is supertrots op het nieuwe festival.
'Dance erg populair'En over de keuze voor Mexico is hij helder. “De markt voor festivals groeit daar. En juist dance is er erg populair”, zo geeft hij aan. Welke artiesten op 29 en 30 mei volgend jaar in Mexico op het podium zullen staan, kan Van der Leemputten nog niet zeggen.
Momenteel is de organisatie in gesprek met diverse managers van artiesten. “En natuurlijk hopen we een aantal grote Nederlandse en misschien wel Brabantse dj’s mee te nemen, maar ik kan nog niks bevestigen”, vertelt de organisator.
Tienduizend bezoekersWel ziet Van der Leemputten in de onderhandelingen met de verschillende artiesten en dj’s zeker voordelen nu de organisatie artiesten de mogelijkheid kan bieden op twee festivals op te treden.
Qua aantal bezoekers in Mexico denkt de organisatie aan zo’n 10.000 mensen. Waarbij Van der Leemputten zeker inschat dat dit aantal de komende jaren zal groeien.
Ieder jaarOok in Mexico wil WiSH Events namelijk een jaarlijks terugkerend festival neerzetten. Zoals dat in Beek en Donk, met volgend jaar juli alweer de negende editie, ook het geval is.
Het Brabantse feestje in Beek en Donk blijft wat betreft Van der Leemputten overigens nummer één, maar Mexico ziet hij zeker als een ‘mooie, nieuwe uitdaging’.
Meer buitenlandse edities?Of er na Mexico nog meer buitenlandse edities van het dancefestival volgen, kan hij nog niet zeggen. “Wat we doen, willen we goed doen”, geeft hij aan. “Nu dus eerst de focus op Beek en Donk en Mexico.”
Met bijna 50.000 bezoekers uit 22 verschillende landen was het festival in Beek en Donk dit jaar alweer voor de vierde keer op rij uitverkocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.