Profclubs akkoord met verplichte promotie tussen betaald en amateurvoetbal: 'Goede ontwikkeling'

2 december 2014 om 20:22
nl
De vergadering betaald voetbal van de KNVB is dinsdag in Zeist akkoord gegaan met de invoering van de zogenoemde voetbalpiramide. Dat betekent onder meer dat er vanaf het seizoen 2016-2017 een verplichte promotie en degradatie tussen het betaald en het amateurvoetbal komt.
Geschreven door

De bondsraad van de KNVB moet dinsdagavond in Zeist formeel nog toestemming geven voor de nieuwe competitieopzet, die de doorstroming tussen betaald voetbal en amateurvoetbal moet bevorderen.
[tweet:body:https://twitter.com/KNVB/status/539850570316939264]
Meerderheid steunt opzetEen woordvoerder van de KNVB bevestigde dinsdagavond voor het begin van de bondsraad de uitkomst van de stemming over de voetbalpiramide. Volgens de zegsman stond een 'meerderheid' van de profclubs achter de nieuwe opzet.
Algemeen directeur Justin Goetzee van NAC Breda was bij de vergadering aanwezig. "Op sportieve grond zijn we voorstander van verplichte promotie en degradatie. Dit besluit is dus een goede ontwikkeling."
[YouTube:body:http://youtu.be/e3vaj0EMvG8]
FC Oss ervaringsdeskundigeFC Oss degradeerde vier jaar geleden als eerste profclub naar het amateurvoetbal. Na een jaar keerde de ploeg weer terug in de Jupiler League.
De club uit Oss was  in 2012 woedend toen de KNVB bekendmaakte dat in dat jaar geen ploeg kon degraderen uit de Jupiler League. "Schaf de promotie/degradatie-regel dan af", liet directeur Bert Zwanenburg destijds weten.  
[tweet:body:https://twitter.com/KNVB/status/539850118527459328]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.