Engelse toptrainer Andy Egonu laat Bossche rugbyers dromen van titel: 'Dit is nog nooit vertoond' - Omroep Brabant

Engelse toptrainer Andy Egonu laat Bossche rugbyers dromen van titel: 'Dit is nog nooit vertoond'

2 december 2014 om 23:52
nl
Hij speelde rugby in Wales en Engeland en hij was trainer bij een Franse topclub. Maar nu staat Andy Egonu langs de kant bij The Dukes uit Den Bosch. Het kampioenschap is na zes jaar weer dichtbij. Een sprookje.
Geschreven door

Wie je ook spreekt bij The Dukes, Andy Egonu is het onderwerp. "Kijk, daar staat hij, Andy Egonu. En het is onze trainer." Iedereen is nu vooral trots, want het ongeloof is wel verdwenen. Maar toch, het verhaal blijft opmerkelijk.
Grote carrièreEgonu heeft een grote carrière achter de rug in het rugby. Hij speelde in Wales en in Engeland, trainde bij de Franse topclub Stade Français Paris. Maar Egonu's vrouw vond werk in Nederland en dus werd hij trainer in Den Bosch.
"Ik wist niet eens dat er rugby werd gespeeld in Nederland", vertelt Egonu. "Daar hoor je nooit wat over. Maar mijn agent kwam uiteindelijk met The Dukes. En ja, nu ben ik hier."
'Gretiger dan ooit'"Als zijn vrouw hier niet naartoe was gegaan, was Andy nooit bij ons komen trainen", vertelt ervaren speler Bart Viguurs. "Maar ik ben ontzettend blij dat hij er is. Ik voel na al die jaren weer druk, ben gretiger dan ooit. Ik leer elke seconde van hem."
In een paar maanden heeft Egonu een ware succesploeg opgebouwd in Den Bosch. De ploeg verloor nog geen wedstrijd en staat bovenaan. Dit weekend staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Daarna moeten de Bosschenaren de strijd aan met de top zes van de competitie, met als doel het kampioenschap.
'Loopt als een trein'"Ik ben erg hoopvol", zegt assistent Henrie Eikemans. "Dit is nog nooit gebeurd, dat we alle wedstrijden hebben gewonnen. We zijn er nog niet natuurlijk, maar het loopt als een trein dit jaar."
Want na zeven jaar afwezigheid willen The Dukes de Nederlandse titel best wel weer een keer ophalen. Egonu probeert het woord kampioenschap in het Nederlands te formuleren, maar dat lukt nog niet helemaal. Eikemans: "Dat leren we hem nog wel, net als hoe we hier een feestje vieren, op zijn Brabants. En dat is met best veel bier."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.