'Massaontslag dreigt bij regionale kranten in Brabant'

3 december 2014 om 10:34
nl
Bij de redacties van regionale kranten van Wegener, waaronder de Brabantse kranten, moeten na de geplande overname door De Persgroep per krant tientallen banen verdwijnen. In totaal gaat het om 180 tot 200 mensen. Dat meldt vakblad Villamedia woensdag. “Ik dacht dat we met De Persgroep beter af zouden zijn dan met Mecom. Dat lijkt onjuist”, zo zei hoofdredacteur van Johan van Uffelen in een interne mail.
Geschreven door

Villamedia heeft die interne mail van BN DeStem in handen.
Momenteel zou de top van De Persgroep een rondgang langs alle kranten maken om de hoofdredacteuren in te lichten. De topfunctionarissen zouden al gesprekken hebben gevoerd bij de hoofdredacties van het Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en BN DeStem.
De ontslagronde raakt naar verwachting niet alleen zeven regionale kranten, waaronder ook De Gelderlander in Cuijk, maar ook het Algemeen Dagblad. Dit is nu al een titel van De Persgroep. In totaal zouden er 150 tot 200 fte's moeten verdwijnen. Het is alleen nog niet duidelijk of de aanstaande ontslaggolf ook redacties van huis-aan-huisbladen treft.
Ontslagen nodig voor overnameDe Persgroep, waar al grote kranten als De Volkskrant, Trouw en het Algemeen Dagblad zijn aangesloten, wil het plan uitvoeren zodra de Autoriteit Consument en Markt akkoord gaat met de overname. De goedkeuring voor de geplande overname van Wegener is naar verwachting halverwege januari.
Volgens Villamedia licht de top van De Persgroep tijdens een massabijeenkomst op 11 december alle hoofddirecteuren, redactieraden en redactiecommissies in. Daarna volgen de overige personeelsleden op alle redacties.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.