Video

Politie zoekt brandstichter na branden in huis en garageboxen in Eindhovense wijk Vaartbroek

3 december 2014 om 11:07 • Aangepast 21 november 2020 om 21:15
nl
Op drie plekken in de wijk Vaartbroek in Eindhoven is woensdagmorgen brand gesticht. Hierbij raakten een huis, aan de Vaartbroek, en twee garageboxen, aan de Druivenstraat en de Vijgenstraat, beschadigd. De politie gaat ervan uit dat de branden zijn aangestoken door de man die alleen in het huis woonde; hij wist dat hij later op de dag uit zijn huis zou worden gezet. Hij is nog spoorloos.
Profielfoto van
Geschreven door

De politie heeft onder meer met een helikopter naar de dader gezocht. Via Burgernet is een oproep verspreid. Hierin staat ook een signalement van de vermoedelijke dader. Het zou gaan om een man van zestig jaar oud, die ongeveer 1.70 meter lang is. Hij heeft een breed postuur en een Indisch uiterlijk. De man droeg een zwarte lange jas met capuchon.
De politie meldde woensdagmiddag rond drie uur dat de Eindhovense man nog altijd niet is gevonden.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

'Man veroorzaakte al jaar problemen'Een vrouw die naast het huis woont, wist te vertellen dat de man al een jaar lang overhoop lag met zijn buren. Dat zou ook de reden zijn voor de uithuiszetting, die voor woensdag was gepland. Volgens de buurvrouw zou zij in de ogen van de man te veel herrie maken, maar was het vooral de man die doorlopend problemen veroorzaakte.
Voor zover bekend raakte er niemand gewond. De eerste brand was om zes uur in het huis; binnen anderhalf uur stonden ook de twee garageboxen in lichterlaaie.
Geen vlammen, wel veel rookDe buren van twee huizen verderop lieten hun hond uit en zagen bij thuiskomst rook uit het dak van de buurman komen. "We roken het ook in ons huis. Ik heb toen meteen de brandweer gebeld en samen met mijn man hebben we deur voor deur de andere buren wakker gemaakt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.