Sondervick College Veldhoven ontruimd na spuiten pepperspray in doucheruimte, 17 leerlingen onwel

3 december 2014 om 11:54 • Aangepast 21 november 2020 om 21:15
nl
Twee gebouwen van het Sondervick College in Veldhoven zijn woensdagochtend korte tijd ontruimd geweest omdat iemand in die schoolgebouwen met pepperspray spoot. De spray verspreidde zich daarna via het ventilatiesysteem. Tussen de 800 en 900 leerlingen zijn anderhalf uur elders in de school onderbracht totdat de brandweer de ruimte weer vrij gaf.
Profielfoto van
Geschreven door

Veel jeugd kreeg last van prikkende ogen en hoestbuien. Zeventien leerlingen werden echt onwel, moesten braken en kregen hoofdpijn. Ze zijn door ambulancepersoneel geholpen.
De brandweer ontruimde de ruimte waarin iemand met de spray spoot. De hulpdiensten besloten bovendien om twee gebouwen van de school uit voorzorg te ontruimen voor metingen.

Wachten op privacy instellingen...

Politie op zoek naar veroorzakersDe politie is inmiddels begonnen met het onderzoek naar de daders. "We hebben een veiligheidsconvenant met de politie en de gemeente", aldus plaatsvervangend rector Huub van de Ven. "De samenwerking verloopt goed. De politie bekijkt nu onder meer de camerabeelden die op het hele terrein gemaakt worden."
Het spuiten van pepperspray is meer dan een misplaatste grap. "Het gaat hier om verboden wapenbezit en daar word ik zeker niet blij van. We bekijken hoe dit de school in is gekomen, maar we gaan niet meteen over op strengere maatregelen." Detectiepoortjes of andere oplossingen zijn dus niet in beeld. "We hebben een goede band met onze leerlingen en de basis van vertrouwen blijft."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.