'Trucks met wrakstukken van MH17 zijn vertrokken richting luchtmachtbasis Gilze-Rijen'

3 december 2014 om 13:36
nl
De eerste vrachtwagens met wrakstukken van de Boeing 777 van Malaysia Airlines die in juli crashte in het oosten van Oekraïne, zijn onderweg naar Nederland. Volgens de regionale autoriteiten in Charkov zijn de eerste vier trucks uit de stad vertrokken.
Geschreven door

"Alle noodzakelijke douaneformaliteiten zijn vervuld door douanemedewerkers in overeenstemming met de geldende wetten in Oekraïne en Nederland", meldt het Oekraïense persbureau. Acht andere vrachtwagens zijn naar het verzamelpunt in de stad gestuurd om meer wrakstukken te laden.
Naar schatting gaan in totaal twintig vrachtwagenladingen brokstukken naar Nederland. Die komen naar verwachting volgende week aan in Nederland, waar ze naar luchtmachtbasis Gilze-Rijen worden gebracht. Het laatste transport gaat volgens een hooggeplaatste functionaris op 8 december weg uit Charkov.
Vijftig BrabandersBij de vliegramp in het oosten van Oekraïne kwamen op 17 juli alle 298 inzittenden van de Boeing 777 van Malaysia Airlines om het leven, onder wie 196 Nederlanders. Onder hen waren vijftig Brabanders.
Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.