FNV: Inkomens Brabantse bestuurders woningcorporaties nog steeds te hoog

3 december 2014 om 15:02
nl
De salarissen van bestuurders van Brabantse woningcorporaties lagen in 2013 nog steeds boven de norm die de Wet Normering Topinkomens (WNT) voorschrijft. Dat blijkt uit een landelijke steekproef van vakbond FNV Woondiensten. "Er moet nu snel een eind komen aan de exorbitante salarissen in de top van de woningcorporaties. Dit gaat ten koste van de werknemers en de huurders die een huurverhoging voor de kiezen krijgen", zo vindt FNV-bestuurder Jeroen Vos.
Geschreven door

De vakbond bekeek dertig jaarinkomens van woningcorporatiebestuurders, daar zaten vijf Brabantse bestuurders bij.
60.000 euro boven WNT-normAlle vijf verdienden ze te veel. Bij Stichting TBV in Tilburg kreeg de bestuurder een kleine loonsverhoging en lag het totale jaarinkomen op ongeveer 210.000 euro en dat is volgens de vakbond 60.000 euro te veel. De bestuurder van WonenBreburg kreeg ook een loonsverhoging en verdiende met 228.000 euro, ongeveer 25.000 euro boven de WNT-norm.
De voorgeschreven maximum normen verschillen van elkaar. De hoogteverschillen hebben onder meer te maken met de grootte van het werkgebied en de hoeveelheid woningen die een corporatie verhuurt.
Driekwart verdient te veel"Het gaat dus niet alleen om een paar ex-bestuurders die graag in Maserati's reden en handelden in derivaten. Uit onze steekproef blijkt dat bijna driekwart van de bestuurders te veel verdient en ruim meer dan de helft zichzelf een loonsverhoging heeft gegeven."
De topinkomens van de overige drie door de FNV bekeken Brabantse corporaties:  - AlleeWonen (Breda en Roosendaal)207.000 euro, 22.000 euro boven de WNT-norm
- Tiwos (Tilburg) 187.000 euro, 37.000 euro boven de WNT-norm
- Brabantse Waard (Moerdijk)156.000, 25.000 euro boven de WNT-norm

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.