Directeur Groen Invest Veldhoven vrijgesproken van gesjoemel met geld van beleggers

3 december 2014 om 15:17
nl
Directeur Frans van der H. van Groen Invest in Veldhoven krijgt geen straf voor het opnemen van ruim twee miljoen euro van beleggers voor privé-gebruik. Hij is woensdag vrijgesproken van faillissementsfraude.
Geschreven door

De rechter in Den Bosch vindt dat er geen bewijs is voor fraude omdat het geld ruim vóór het faillissement werd opgenomen. De schuldeisers zijn volgens het vonnis niet bewust benadeeld.
Er was tegen de 70-jarige directeur vier jaar celstraf geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk.
Beleggers boos en verontwaardigdIn totaal 5500 beleggers investeerden bijna zeventig miljoen euro in de kweek van robiniabomen. Het grootste deel van hun inleg zijn ze kwijt door het faillissement.
Hun verliezen variëren van 9000 euro tot soms wel 200.000 euro per persoon. Gedupeerde beleggers, voornamelijk uit de regio, reageerden woensdag dan ook verontwaardigd op het vonnis.
'Onbegrijpelijk'Voorzitter Cor van Erp van de verenigde beleggers noemt het 'onbegrijpelijk', dat Frans van der H. met zijn oudedagsvoorziening naar een warm land verdwijnt en er ook nog eens mee wegkomt.
In een eerdere zaak van de curator tegen Frans van der H. is bepaald dat de directeur het geld dat hij privé gebruikte, wel moet terugbetalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.