Zes maanden oude baby overleden bij kinderdagverblijf Korein Kinderplein IJssellaan in Son

3 december 2014 om 16:26 • Aangepast 21 november 2020 om 21:15
nl
Bij een kinderdagverblijf van Korein Kinderplein aan de IJssellaan in Son is woensdagmiddag rond twaalf uur een kindje overleden. Het gaat om een baby van zes maanden oud.
Profielfoto van
Geschreven door

Volgens een woordvoerster van het kinderdagverblijf lag het kindje te slapen. "Volgens protocol werd er ieder kwartier bij de baby gekeken. Opeens bleek dat het kindje niet meer reageerde."
Reanimatie mocht niet batenMedewerkers van Korein Kinderplein begonnen meteen met reanimatie van het slachtoffertje en waarschuwden de hulpdiensten. Een traumahelikopter werd opgeroepen. Het personeel van de ambulance nam daarna de reanimatie over, maar dit mocht niet meer baten.
De politie kwam ook nog naar het kinderdagverblijf. Agenten constateerden geen verdachte omstandigheden. Het vermoeden bestaat dat de baby is gestorven aan wiegendood.
Bijeenkomst voor het personeelAlle ouders van kinderen die bij het kinderdagverblijf zijn, zijn telefonisch op de hoogte gesteld van het drama. In de loop van de middag zijn alle aanwezige kinderen opgehaald door hun ouders.
Woensdagavond was er een bijeenkomst voor het personeel.

Wachten op privacy instellingen...

Volgens de woordvoerder is iedereen binnen Korein Kinderplein zeer geschokt. Op de Facebook-pagina van de organisatie staat een condoleancebericht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.