Tien jaar cel voor dodelijke steekpartij Cornelis Joosstraat Breda - Omroep Brabant

Tien jaar cel voor dodelijke steekpartij Cornelis Joosstraat Breda

3 december 2014 om 16:58
nl
Het gerechtshof in Den Bosch heeft een 41-jarige Somaliër veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf voor de mishandeling van zijn vriendin en voor het doodsteken van een andere Somaliër in Breda.
Geschreven door

De verdachte heeft de moord altijd ontkend en gezegd dat hij samen met zijn landgenoot werd overvallen en neergestoken in de woning. Maar volgens DNA-onderzoek waren er op het mes alleen sporen van het slachtoffer en de verdachte.
Op 11 juli 2012 werd de 56-jarige Mohamed Dil Mohamed in zijn huis aan de Cornelis Joosstraat in Breda met zes messteken om het leven gebracht. Justitie eiste twee weken geleden ook tien jaar cel.
Mishandeling wel bewezenEen jaar voor het drama aan de Cornelis Joosstraat heeft de 41-jarige man zijn vriendin tijdens een ruzie gestoken met een mes. Het hof vindt de mishandeling bewezen, omdat de verklaring van de vrouw daarover betrouwbaar is en er genoeg aanvullend bewijs is.
De rechtbank in Breda sprak de verdachte in december 2013 vrij van de mishandeling en veroordeelde hem tot negen jaar cel voor de doodslag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.