Drie voetbalsupporters langer vast na rellen bij wedstrijd FC Den Bosch-FC Oss

3 december 2014 om 17:44
nl
Drie voetbalsupporters die betrokken waren bij de rellen rond de voetbalwedstrijd FC Den Bosch - FC Oss, blijven nog twee weken vastzitten. Dat besliste de rechter woensdag. Een vierde supporter die voor de rechtbank verscheen, is woensdag vanwege bijzondere omstandigheden al vrijgelaten.
Geschreven door

Een vijfde verdachte wordt donderdag voorgeleid aan de rechter.
Agenten mishandeldIn totaal werden maandag en dinsdag zeven mannen uit Den Bosch, Oss, Helmond en Heerlen opgepakt na de rellen bij de wedstrijd op 1 november. De fans van beide clubs gingen met elkaar op de vuist. Toen de ME ingreep, werden agenten mishandeld. De wedstrijd werd twee keer stilgelegd.
De verdachten worden verdacht van openlijke geweldpleging, opruiing en poging tot zware mishandeling. Rond de wedstrijd werden al zestien aanhoudingen verricht. Een latere oproep aan relschoppers om zich te melden, leverde niks op. De zeven verdachten die nu zijn aangehouden, konden worden gevonden aan de hand van duidelijke videobeelden.
Geen uitsupportersNa de rellen rond de wedstrijd besloten beide clubs om tot de zomer van 2017 geen uitsupporters mee te nemen naar wedstrijden tussen de clubs.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.