Video

'ZO GINGUT& ZO GAOGUT' 25 jaar WC Experience uit Raamsdonksveer

3 december 2014 om 17:14 • Aangepast 24 april 2020 om 20:45
nl
Ze spelen al 25 jaar lang, zalen,tenten en festivals plat. De Rock 'n Loll Band WC Experience uit Raamsdonksveer. De geschiedenis van deze feestband is nu vastgelegd op een dvd."Van hardlap tot smartrock", zoals ze dat zelf zeggen.
Geschreven door

De dvd brengt 25 jaar WC Experience in beeld. Het is een documentaire geworden met natuurlijk muziek, beelden van festivals, interviews met bandleden en gesprekken met gastmuzikanten. Van zolderkamertje tot het bekende festival De Zwarte Cross in de Achterhoek.
Patrick Marcelissen is de oprichter van de band en is trots op de vele fans die WC Experience trouw zijn gebleven door de jaren heen. Peter Jansen was de eerste geluidstechnicus en grote regelaar en vertelt woensdag in het Omroep Brabant programma Onder Ons over die eerste optredens. Later kwam hij als bassist bij de band. Ook hij kijkt vol trots terug op de afgelopen jaren.
Geheim van de band"Eigenlijk zijn de onzinteksten het grote geheim van WC Experience",  zo zeggen Patrick en Peter. Die teksten slaan overigens in heel Nederland aan. Op tal van festivals stonden de bandleden op het podium. "Maar eigenlijk zijn de optredens in tenten in kleine Brabantse dorpjes het leukst", zo zegt Patrick. De zanger wil nog lang verder met de band: "Ik kan eigenlijk ook niks anders", zegt hij in Onder Ons.

Waar de heren verschijnen is het feest en staat de menigte op z'n kop. Van Brabant tot de Achterhoek:  "ZO GINGUT& ZO GOAGUT". En dat al 25 jaar lang.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.