Video

'Boeren moeten niet zeuren en zeiken over de lage melkprijs'

17 september 2015 om 21:09
nl
Boeren die protesteren tegen de lage melkprijs en tegen de lage prijzen van gewassen die ze verbouwen, kunnen beter ophouden met klagen. Het is de heldere mening van boer John van Hal uit Boxtel. Van Hal vindt dat boeren creatiever moeten gaan ondernemen in plaats van zeuren, klagen en protesteren.
Geschreven door

Boerderij 't Dommeltje, heet het bedrijf van John van Hal. Ruim tien jaar geleden begon hij naast zijn normale bedrijfsvoering met het aanbieden van boerengolf. De eerste gasten werden toen nog ontvangen in een veredelde partytent. Anno 2015 is zijn bedrijf een melkveehouderij annex activiteitenboerderij.
Cursus boerin"Ik vind de balans leuk tussen de hectiek van een recreatiebedrijf en een melkveehouderij. Ik heb daar zeker geen spijt van." Jaarlijks komen er 12.000 bezoekers naar 't Dommeltje.
Die bezoekers kunnen zich op het boerenerf en in de schuur bezighouden met tientallen cursussen, zoals de cursus 'boerin'. Boven de koeien kan zelfs geklommen worden in een professionele klimbaan, maar een indoorboerenzeskamp is ook mogelijk.
LachenBij de start van de eerste activiteiten in 2004 op het erf van de boerderij in Boxtel, deden collega's nogal lacherig. "Inmiddels is dat wel omgeslagen naar bewondering", zegt Van Hal.
Hij zegt ook niet bang te zijn voor een wildgroei aan recreatiebedrijven op het boerenerf in Brabant. "Er komen ook nog steeds nieuwe automerken bij op een overvolle markt, die ook weer hun weg vinden. En mocht de klad erin komen, dan zal ik nog creatiever moeten gaan ondernemen. Nog altijd beter dan protesteren, zeuren en klagen."
Zoek de gewone boerInmiddels telt Brabant ruim negentig boerderijen waar je ook kunt kamperen, meer dan honderd zorgboerderijen, tien maïsdoolhoven en veel plekken waar je kunt knuffelen met de koe of het varken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.