Koude voeten? NAC-speler Sepp de Roover weet raad: 'Ik doe wat gemalen peper over mijn tenen'

3 december 2014 om 19:51
nl
Het zijn zware tijden voor de spelers van NAC Breda. Sportief gaat het niet goed en zaterdag moet de ploeg ook nog eens in Leeuwarden op kunstgras spelen tegen Cambuur. En dat laatste betekent geheid flinke blaren op de voeten.
Geschreven door

Aan de discussie over wel of geen kunstgras lijkt in de voetbalwereld maar geen einde te komen. De spelers van NAC zeuren daar al lang niet meer over. Maar het brengt volgende week, na het duel tegen Cambuur, wel extra werk mee voor Elly Klapdijk. Elly is namelijk de pedicure van de Bredase voetbalclub, zeg maar de voetverzorgster.
Eelt en blaren"Op kunstgras hebben de voeten een hele andere belasting dan op gewoon gras", zegt Elly Klapdijk. "Er komen dan ook andere voetproblemen naar voren. Eelt op plekken waar ze het normaal niet hebben en heel veel blaren. Dat lijkt mij niet zo heel erg prettig om mee te spelen."
NAC-verdediger Sepp de Roover beaamt de problemen waar Elly Klapdijk over praat. "Het is voor een voetballer natuurlijk erg belangrijk dat je voeten in orde zijn", zegt de speler. "Dat je geen blaren hebt, want dat kan heel veel pijn doen. Bij veel jongens is dat wel het geval. En dat kan invloed hebben op je prestaties. Maar heel je lichaam reageert anders als je het niet gewend bent om op kunstgras te spelen."
StuntelenNAC voetbalt in eigen stadion nog altijd op natuurgras. Voetverzorgster Elly Klapdijk is dan ook faliekant tegen het spelen op nepgras. Omdat niet alle clubs op dezelfde ondergrond spelen, is het volgens haar competitievervalsing. "Dat vind ik wel. Als je niet gewend bent om op kunstgras te spelen, belast je je voet op een hele andere manier. Nieuwe schoenen moet je ook inlopen, die gaan pas na een tijdje lekker zitten. Daar kun je het mee vergelijken."
"Of vergelijk het met een mannequin", vervolgt de voetenspecialiste. "Die is gewend om op hoge hakken te lopen. Eentje die net begint, loopt te stuntelen."
Geen excuusSepp de Roover neemt de blaren maar voor lief, hij zeurt er niet over. Volgens de verdediger heeft het niet veel invloed op de uitslag van een wedstrijd. "Het is een dag even vervelend, maar verder is het geen probleem", zo zegt de Belg in Bredase dienst. "Het mag geen excuus zijn."
Gemalen peper over de voetenEelt en blaren lost podotherapeute Elly Klapdijk uiteindelijk wel op. Voor andere voetproblemen heeft Sepp de Roover zelf zo zijn wondermiddeltjes. "Tegen koude voeten en koude tenen doe ik gemalen peper op mijn blote voeten en dat helpt. Gewoon op je tenen aan de voorkant, niet teveel. En dan trek je je sokken en voetbalschoenen aan. Meer is het niet, heel simpel en effectief", besluit de verdediger zijn recept.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.