Nederlandse zwemsters pakken goud op WK en verbeteren record op 4x200 vrij

3 december 2014 om 19:21 • Aangepast 21 november 2020 om 21:14
nl
De Nederlandse zwemsters hebben woensdag bij de wereldkampioenschappen kortebaan in Doha in een wereldrecord de titel veroverd op de 4x200 meter vrije slag. Inge Dekker, Femke Heemskerk, Ranomi Kromowidjojo van het Nationaal Trainingscentrum in Eindhoven noteerden samen met Sharon van Rouwendaal in de finale een tijd van zeven minuten, 32 seconden en 85 honderdsten.
Profielfoto van
Geschreven door

Het Nederlandse kwartet dook hiermee onder de oude toptijd, die sinds december 2010 met 7.35,94 in handen was van China. De Chinese vrouwen eindigden woensdag in 7.37,02 als tweede vóór Australië (7.38,59).

Wachten op privacy instellingen...

Tweede goud Het Nederlandse viertal pakte in 2008 in Manchester ook de titel met een wereldrecord. Toen bestond de estafetteploeg uit Dekker, Heemskerk, Kromowidjojo en de inmiddels gestopte Marleen Veldhuis. Zij zwommen toen een tijd van 7.38,90. Dat was tot woensdag ook het Nederlands record.
De vrouwen plaatsten zich in de series als overtuigend voor de finale. Toen was Esmee Vermeulen de vierde zwemster. Ze moest in de finale plaats maken voor Kromowidjojo.
Zwemkampioen Pieter van den Hoogenband uit Gemert zag de dames als snelste ooit aantikken.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.