Alweer een vogelshow afgelast, beurs in Asten gaat niet door vanwege ‘tentoonstellingsverbod'

4 december 2014 om 00:33
nl
De uitbraak van de vogelgriep heeft nog altijd gevolgen voor vogelshows in Brabant. Vogelvereniging ‘Zang en Kleur’ uit Asten heeft noodgedwongen een streep moeten zetten door de komende vogelbeurs in café Jan van Hoek.
Geschreven door

De show zou op zondag 14 december gehouden worden. Maar volgens de vogelvereniging kan die datum niet gehaald worden. “In verband met het nog steeds ingestelde verzamel- en tentoonstellingsverbod voor pluimvee is er geen vogelbeurs in Asten”, luidt de verklaring.
Het is niet de eerste vogelshow in Brabant die is geannuleerd.
LEES OOK: Vier veelgestelde vragen en antwoorden over de vogelgriep
Schoongemaakt en ontsmetHet pluimvee moet nog binnen blijven, besloot staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) dinsdag. Transportwagens mogen de komende tijd in het hele land per rit maar hooguit één pluimveebedrijf aandoen. Daarna moeten de wagens opnieuw worden schoongemaakt en ontsmet.
De versoepeling van de maatregelen geldt voor gebieden waar geen vogelgriep heerst. Rond de door vogelgriep getroffen bedrijven, voornamelijk in het westen van het land, blijft een vervoersverbod voor pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel van kracht.
'Psychische druk en stress'Het vierde geval van vogelgriep brengt Brabantse pluimveehouders in de problemen. Maarten Leseman van de ZLTO zei eerder dat veel boeren 'psychische druk en stress' ervaren door weer een geval.
Op de bedrijven die in een straal van tien kilometer van het besmette bedrijf in Zoeterwoude liggen, is geen vogelgriep aangetroffen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.