Meldpunt Paardenmishandeling geopend: 10.000 euro voor gouden tip

4 december 2014 om 08:44
nl
Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren heeft een nieuw meldpunt geopend voor paardenmishandeling. Sinds woensdag kunnen mensen 24 uur per dag naar een telefoonnummer bellen bij verdachte situaties. Dit jaar was er gemiddeld bijna elke maand een paardenmishandeling in Brabant.
Geschreven door

Het Meldpunt Paardenmishandeling is te bereiken via 085-2731799. De meldkamer zorgt er dan voor dan medewerkers van de stichting die in de buurt zijn worden gealarmeerd.
10.000 euroDe stichting heeft 10.000 euro beschikbaar gesteld voor degene die een gouden tip heeft om een dierenbeul te pakken te krijgen. De stichting hoopt dat mensen met paarden een bordje met het alarmnummer ophangen in de buurt bij hun paarden. Zo kunnen ook toevallige voorbijgangers bellen als ze iets verdachts zien.
Volgens de stichting zit er een patroon achter sommige mishandelingen, wat erop kan wijzen dat één persoon meerdere mishandelingen op zijn of haar geweten heeft. Zo lijkt er een dierenbeul te zijn die het op geslachtsdelen heeft gemunt en is er iemand die driehoekjes uit paarden snijdt.
Mishandelingen in BrabantIn onze provincie zijn het afgelopen jaar veel paarden mishandeld. Vorige week ging het nog mis in Bavel. Een merrie werd gestoken met een scherp voorwerp en er zijn stukken van haar geslachtsorgaan weggesneden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.