Video

Zo rolt de politie een bende ladingdieven op: met een stormram en meer dan 100 agenten [VIDEO]

4 december 2014 om 15:35
nl
De politie heeft deze week in een groot onderzoek naar ladingdiefstal vijf mensen opgepakt, van wie drie uit Brabant. Het gaat om een man en twee vrouwen uit Etten-Leur en Breda. De politie heeft daarnaast door heel Nederland twaalf loodsen doorzocht. Bij de inval dinsdag waren ruim honderd agenten betrokken. De deuren van de loodsen werden ingebeukt met een stormram. Omroep Brabant was bij de invallen aanwezig.
Geschreven door

De politie kwam de verdachten op het spoor nadat een flinke lading werd gestolen in maart. Het ging om onder meer hout, bier en roldeuren. De totale waarde was zo’n 250.000 euro.
Vuurwapens en gestolen opleggersDe politie heeft op twaalf locaties door heel Nederland, onder meer in Breda, Etten-Leur en Oud-Gastel, vijf gestolen trekkers en zes gestolen opleggers gevonden. Daarnaast zijn een Range Rover en een Mercedes in beslag genomen.
Ook stuitte de politie op een ontmantelde hennepkwekerij. Bij de twee Brabantse vrouwen werd ook een vuurwapen gevonden in hun huis.
Ladingdiefstal vooral in BrabantLadingdiefstal is volgens justitie een groot probleem. Sinds twee jaar neemt het aantal ladingdiefstallen weer geleidelijk toe. Brabant speelt daarin een grote rol met veertig procent van de zaken.
Justitie probeert het geld dat de verdachten hebben verdiend met het gestolen goed terug te vorderen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.