Vogeltjesbuurt 'opgeknapt' door documentaire over roemruchte Tilburgse volksbuurt

4 december 2014 om 13:01
nl
"De film 'Het Avontuur van de Vogeltjesbuurt' heeft veel trots en energie opgeleverd." Dat zegt de maakster van de film Pien Rosmalen. Het avontuur van de Vogeltjesbuurt is een van de genomineerden van de Brabantse Cultuurprijs 2014. Volgens Rosmalen is het niet alleen een mooie documentaire geworden, maar heeft het de roemruchte volksbuurt ook op de kaart gezet.
Geschreven door

Ook gedeputeerde van Brabant Brigitte van Haaften is enthousiast over het project. "Het is een prachtig document geworden, waarin de kijker meemaakt wat de blije en verdrietige momenten van de bewoners zijn."
TrotserOok de buurt is te spreken over de film. "Sinds het buurthuis verdwenen is, is de cohesie in de buurt afgenomen", vertelt een bewoner. "Maar door grote scènes in de film, waarin veel bewoners een rol hadden, hebben we elkaar toch weer beter leren kennen."
"Mensen vegen nu ook hun stoepje beter en houden hun buurt beter schoon", vult een andere bewoner aan. "De buurt is nu trotser op de wijk en dat is goed zichtbaar."
Nieuwe serieOndertussen is Rosmalen bezig met het maken van een tiendelige serie over de Vogeltjesbuurt. "Daarin wil ik laten zien dat er veel veranderd is in de wijk", vertelt ze. "De hele buurt is op de schop gegaan. Er staan nieuwe huizen, bewoners zijn meer betrokken en staan bewuster in het leven. En dat wil ik graag laten zien."
Op 18 december wordt de winnaar van de Brabantse Cultuurprijs 2014 bekendgemaakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.