Onderzoek naar computers en schijven van Tilburger Aydin C. in zaak Amanda Todd lastig

4 december 2014 om 14:21 • Aangepast 24 april 2020 om 20:48
nl
Deskundigen werken nog steeds aan het zichtbaar maken van afgeschermde gegevens op computers en schijven die zijn gevonden bij Aydin C. uit Tilburg. Hij is de verdachte in een omvangrijk onderzoek naar onder meer aanranding en afpersing van tientallen jonge meisjes op internet, waaronder de Canadese Amanda Todd.
Geschreven door

C. weigert iedere medewerking aan het onderzoek, bleek donderdag op een voorbereidende zitting in zijn zaak bij de rechtbank in Amsterdam.
Gedragskundig onderzoekNet als tijdens vorige zittingen verscheen de 36-jarige C. niet. Hij verblijft sinds twee weken in de observatiekliniek van justitie, het Pieter Baan Centrum, voor gedragskundig onderzoek.
De zaak van C. is bekend geworden door de zelfmoord van de Canadese Amanda Todd (15) in oktober 2012. C. zou een naaktfoto van haar hebben verspreid, nadat het meisje had geweigerd seksuele handelingen voor de webcam te verrichten.
'Conclusie Zembla te makkelijk'Justitie hoopt het onderzoek binnen enkele maanden te hebben afgerond, zodat C. volgend jaar definitief terecht kan staan. Het digitale onderzoek is erg belangrijk, omdat het volgens het OM heel veel relevante informatie oplevert.
De officier van justitie, Annet Kramer, ging donderdag ook in op de uitzending die het programma Zembla donderdagavond wijdt aan de zaak. Volgens het programma had C. al twee jaar eerder gepakt kunnen worden, als de Nederlandse autoriteiten actie hadden ondernomen op een verzoek uit Noorwegen in 2012. Volgens Kramer is die conclusie veel te gemakkelijk getrokken en was C. destijds misschien helemaal niet te traceren geweest.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.