Van appels tot appelmoes: zo redde Voedselbank tienduizenden appels van vernietiging [VIDEO]

4 december 2014 om 14:38
nl
Wat doe je als je tienduizenden appels niet meer kwijt kunt? Simpel, je maakt er appelmoes van! Voedselbank Nederland heeft beelden vrijgegeven waarin is te zien hoe er tienduizenden appels van de vernietiging worden gered.
Geschreven door

De grootschalige reddingsactie heeft geleid tot maar liefst 178.000 potten langhoudbare appelmoes voor de klanten van de Voedselbank. Daarvan zullen er zeker 20.000 naar Brabantse voedselbanken gaan, liet Salomon Querido van de Voedselbank eerder weten aan Omroep Brabant.
Het overaanbod van appels en peren als gevolg van de Russische boycot was zo groot dat zelfs de voedselbanken het fruit niet kwijt konden. In totaal is er nu een ‘recordaantal’ van 178.000 potten appelmoes gemaakt.[YouTube:body:http://youtu.be/L5QWb_AYcOY]
Samen voor de VoedselbankIn het project werkten overheid, een conservenfabrikant, toeleveranciers, sponsoren en vrijwilligers van de voedselbanken samen om verspilling van de appels tegen te gaan.
Met de actie 'Samen voor de Voedselbank' gaat Omroep Brabant de voedselbanken ondersteunen. Omroep Brabant doet dit samen met andere regionale omroepen en roept Brabanders op om producten af te geven waar meer dan 8000 Brabanders mee geholpen kunnen worden.[YouTube:body:http://youtu.be/SjyN4Ts7y-c?list=UUp2w6RCcZ2pgCgvNZCN4ciA]
LEES OOK: Wat jij kan doen voor Samen voor de Voedselbank? Van oliebollen bakken tot rennen als Kerstman
Is er bij jouw bedrijf, vereniging of club ook een Voedselbank-actie? Laat het Omroep Brabant vooral weten!
Lees hoe jij mee kan doen aan de actie Samen voor de Voedselbank op omroepbrabant.nl/voedselbank.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.