Boxtel wil dat VVD toegeeft dat strijd om schaliegas verloren is - Omroep Brabant

Boxtel wil dat VVD toegeeft dat strijd om schaliegas verloren is

4 december 2014 om 15:06
nl
De gemeente Boxtel wil dat de VVD toegeeft dat de partij de strijd om het schaliegas verloren heeft. In een brief aan de fractievoorzitters in de Tweede Kamer vraagt de gemeente de VVD expliciet toe te geven dat de liberalen alleen staan en dat ze beter kunnen stoppen met de voorbereidingen.
Geschreven door

Politiek leider Diederik Samsom heeft woensdag namens de PvdA gezegd dat er niet geboord wordt. Premier Mark Rutte (VVD) heeft gezegd dat de onderzoeken gewoon doorgaan.
Geen Kamermeerderheid meerBoxtel heeft een brief gestuurd naar Den Haag want de gemeente heeft geconstateerd dat nu alleen de VVD nog voor schaliegasboringen is. Boxtel wil van alle andere partijen graag de bevestiging dat zij echt tegen zijn.
"De fractie van de VVD vragen wij om te bevestigen (…) dat ook zij constateert dat er geen Kamermeerderheid is voor schaliegas", aldus de gemeente Boxtel in de brief aan de fractievoorzitters.
Het geeft rustDe gemeente zegt dat een helder antwoord op die vraag duidelijkheid schept voor de inwoners en het Nederlandse publiek. "Het geeft ook rust, na jaren van zorgen en onzekerheid", aldus de gemeente.
Het gemeentebestuur van Boxtel en een groot deel van de inwoners vechten schouder aan schouder tegen schaliegasboringen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.