Emté stopt verkoop kikkerbillen om leverancier die pootjes van dieren afknipt

4 december 2014 om 15:16
nl
De Emté is gestopt met het verkopen van kikkerbillen. De supermarktketen van Sligro uit Veghel maakte reclame voor de delicatesse, maar er bleek iets mis met hoe de leverancier met de diertjes omging.
Geschreven door

De Indonesische leverancier knipte en scheurde namelijk voor de verkoop de pootjes van de nog levende amfibieën af. Dit bevestigt de Emté na berichtgeving van Wakker Dier, die daar eerder melding over maakte.
'Niet zo zorgvuldig met dierenwelzijn'De kikkerbillen staan in de kerstfolder van de Emté en behoren niet tot het standaardassortiment van de supermarktketen. "Wij werden er door klanten op attent gemaakt dat er bij de productie van de billen niet zo zorgvuldig met dierenwelzijn wordt omgegaan", zo verklaart woordvoerder Wilco Jansen tegenover Omroep Brabant.
De supermarkt wilde er ook 'het fijne van weten' en deed navraag bij de leverancier. Jansen: "Die kon niet garanderen dat het allemaal oké was. Op basis daarvan besloten wij dan ook te stoppen met de verkoop."
Emté gaat ervan uit dat het kloptJansen zegt dat de Emté onmogelijk alle leveranciers kan controleren. "We hebben duizend verschillende artikelen en moeten anders letten op deze en nog eens vijfhonderd andere zaken. Normaal gesproken ga je er dan ook vanuit dat iedere leverancier, in dit geval in Indonesië, zich aan de wettelijke eisen houdt."
Er zijn overigens nog geen billen verkocht via de Emté. De winkel nam tot dusver alleen bestellingen aan voor het 'luxeproduct'. "Mensen associëren kikkerbillen met fijn eten, hoofdzakelijk in restaurants. Terwijl het geen moeilijk product is om te bereiden."
Toch kopen? Misschien volgend jaarVanwege de ophef verkoopt de Sligrodochter dit jaar geen kikkerbillen meer, ook omdat het nog te kort dag is voor de feestdagen. Volgens Jansen komt de Emté misschien volgend jaar weer met de lekkernij op de proppen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.