Sinterklaas helpt Voedselbank: ruim 200 kinderen uit arme families getrakteerd op cadeautjes

4 december 2014 om 16:57 • Aangepast 21 november 2020 om 21:13
nl
Voor ruim tweehonderd kinderen ging woensdag een droom in vervulling: een ontmoeting met Sinterklaas. FC Den Bosch liet in samenwerking met de Voedselbank de goedheiligman langskomen om 117 arme gezinnen alsnog een leuk sinterklaasfeest te bezorgen.
Profielfoto van
Geschreven door

Een leuk sinterklaasfeest is helaas niet voor ieder gezin in Brabant een vanzelfsprekendheid. Ruim 8000 Brabanders leven onder de armoedegrens en kunnen niet in hun eigen levensbehoeften voorzien.
Leuke feestdagen dankzij voedselbankVoor die mensen stroopte FC Den Bosch de mouwen op.“We zien het als een stukje medewerking aan de maatschappij”, licht woordvoerder Guido van de Kamp toe.
“Op deze manier kunnen wij iets betekenen voor al die families die onder de armoedegrens leven. Zonder de hulp van Voedselbank is het lang niet zeker of zij wel leuke feestdagen tegemoet gaan.”

Wachten op privacy instellingen...

'Sinterklaas is een feest voor iedereen'Daar is Ellen Pauel, voorzitter van de Voedselbank Den Bosch, het volkomen mee eens. “Sinterklaas is een feest voor iedereen, dus ook voor mensen die wat minder te besteden hebben. We zijn blij dat FC Den Bosch een ruimte in De Vliert voor ons beschikbaar wilde stellen.”
Het was volgens de organisatoren een ‘geweldige dag’ met een ‘fantastische sfeer’. Kinderen mochten op de schoot bij Sinterklaas, kregen snoepgoed van de Pieten en mochten aan het einde van de dag een cadeautje openmaken. “Normaal krijgen zij nauwelijks cadeaus, dus ze waren heel blij en uitgelaten. Ze hadden dit echt nodig”, legt Pauel uit.

Wachten op privacy instellingen...

Is er bij jouw bedrijf, vereniging of club een Voedselbank-actie? Laat het Omroep Brabant vooral weten!
Lees hoe jij mee kan doen aan de actie Samen voor de Voedselbank op omroepbrabant.nl/voedselbank.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.