'Agressieve' hond Diesel uit Son en Breugel hoeft niet dood

4 december 2014 om 17:14 • Aangepast 24 april 2020 om 20:49
nl
De 'agressieve' hond Diesel uit Son en Breugel hoeft niet dood. Dat bleek donderdag na een gesprek tussen burgemeester Hans Gaillard en actievoerders.
Geschreven door

De demonstranten waren bij de burgervader voor het inleveren van de petitie 'Geef Diesel een kans'. Die hadden ze met nog ruim drieduizend mensen getekend.
In de petitie vragen de actievoerders de gemeente om een oplossing te vinden voor Diesel. Die werd in beslag genomen nadat het beest een paar andere honden beet. Son en Breugel wilde de hond daarom laten inslapen.
Burgemeester noemt voorwaardenBurgemeester Gaillard voerde met de twee vertegenwoordigers van de actiegroep donderdag 'een constructief gesprek'. Tijdens dat gesprek praatten zij over het herplaatsen van de hond. Gaillard gaf aan dat hij daaraan mee wil werken.
Volgens de burgervader zijn er wel een paar voorwaarden. Zo mag de hond niet terug naar de oorspronkelijke eigenaren in Breugel. Verder moet hij naar een plek toe waar hij geen gevaar vormt voor mens en dier. Ten slotte moet iedereen die betrokken is bij deze zaak, met deze voorwaarden akkoord gaan.
Eigenaren mogen hond niet terugDe vertegenwoordigers van de actiegroep gaan praten met de eigenaren van de hond om tot een oplossing te komen. Die mogen Diesel niet terug, oordeelde een rechter eerder, omdat de hond al in een speciale opvang zit voor agressieve honden.
Gaillard oordeelde in januari dat de 'agressieve' Diesel dood moest, maar de eigenaren konden dat voorkomen door het beest weg te doen naar het buitenland. Daarna maakten ze bezwaar tegen het doodvonnis van de gemeente, maar de burgemeester wees dit af.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.