Asielzoekers mogen weer zonder problemen alcohol meenemen naar Maashegge Overloon

4 december 2014 om 19:05
nl
Asielzoekers in Overloon mogen weer zonder grote problemen alcohol bezitten op het terrein van het centrum Maashegge. Dat liet het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) donderdag aan Omroep Brabant weten. Die overkoepelende organisatie is verantwoordelijk voor het asielzoekerscentrum.
Geschreven door

De asielzoekers mochten geen alcohol meer gebruiken op het terrein van het centrum. Dat kwam door een massale vechtpartij afgelopen maand, die ontstond door een ruzie om geluidoverlast. De vechtersbazen waren onder invloed van alcohol.
Rust is teruggekeerdSinds de vechtpartij hebben zich geen grote incidenten meer voorgedaan bij het asielzoekerscentrum, zegt het COA. Dit komt onder meer doordat vechtlustige asielzoekers uit elkaar zijn gehaald en naar verschillende locaties zijn overgebracht.
De bewoners in Overloon mogen dankzij de teruggekeerde rust weer zonder grote problemen alcohol mee naar binnen nemen. Wel blijft het COA alert op alcoholmisbruik, om zo voortijdig eventuele conflicten in de kiem te kunnen smoren.
Geld voor boodschappenAsielzoekers krijgen wekelijks zestig euro om zelf boodschappen te doen voor hun gezin. Sommigen kopen van dat geld alcohol. Daarmee zijn ze, net als andere volwassenen in Nederland, niet in overtreding.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.