Zembla over Aydin C., Tilburgse verdachte in Amanda Todd-zaak onderdrukte zijn seksualiteit

4 december 2014 om 23:25 • Aangepast 24 april 2020 om 20:50
nl
Tilburger Aydin C. was erg op zichzelf gericht en hij onderdrukte zijn seksualiteit. “Anoniem is het beste leven”, zei hij over zijn anonieme bestaan. “Ik wil bezig zijn met creatievere dingen”, liet hij weten over zijn seksualiteit. Dat werd donderdagavond duidelijk in de uitzending van Zembla.
Geschreven door

C. werd dit jaar opgepakt als verdachte in de Amanda Todd-zaak. De Canadese tiener pleegde zelfmoord nadat ze via internet seksueel werd misbruikt, bedreigd en gechanteerd door C.
Dringend verzoekUit de uitzending van Zembla bleek dat C. een havo-opleiding volgde en in Tilburg opgroeide. C. had in 2012 al in beeld kunnen zijn bij justitie, nadat de Noorse politie een dringend verzoek had neergelegd bij de Nederlandse politie om te helpen bij de opsporing van C. Nederland gaf geen gehoor aan het verzoek. Justitie zei dat er op dat moment andere prioriteiten waren.
Vanuit een huisje op een recreatiepark in Oisterwijk chanteerde C. tientallen meisjes. De Noorse politie kon zijn IP-adres achterhalen toen hij gebruikmaakte van de internetverbinding van zijn buren. “Hij was behoorlijk slim, maar niet super slim”, liet B. Jacobs, hoogleraar computerbeveiliging in de uitzending weten.
Verspreidde naaktfotoDe zaak van C. is bekend geworden door de zelfmoord van de Canadese Amanda Todd (15) in oktober 2012. C. zou een naaktfoto van haar hebben verspreid, nadat het meisje had geweigerd seksuele handelingen voor de webcam te verrichten.
Deskundigen werken nog steeds aan het zichtbaar maken van afgeschermde gegevens op computers en schijven die zijn gevonden bij C.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.