Wegen slibben dicht tijdens vroege pakjesavondspits, waarschuwt VID

5 december 2014 om 07:21
nl
Wie op tijd thuis wil zijn voor Sinterklaasavond, kan vrijdagmiddag maar beter rekening houden met het verkeer. De Verkeersinformatiedienst (VID) waarschuwt dat het wel twee keer zo druk kan zijn als normaal.
Geschreven door

Op het piekmoment rond vijf uur staat er naar verwachting driehonderd kilometer file op de Nederlandse snelwegen. Dit was de afgelopen drie jaar ook zo, omdat bedrijven werknemers eerder naar huis laten gaan vanwege Pakjesavond.
Het aantal kilometers file is fors meer dan de 150 kilometer op een 'normale' vrijdagmiddag. Wie de 'pakjesstoet' wil ontwijken, doet er goed aan de regio Rotterdam en Amsterdam als eerste te mijden. Rond halftwee slibben daar de wegen al dicht. Brabant volgt later.
Leed valt waarschijnlijk meeOverigens is de zogeheten pakjesavondspits waarschijnlijk wel van korte duur. "Bij normale weersomstandigheden neemt de drukte na halfzes snel af en zijn de grootste problemen voor halfzeven uur achter de rug", aldus de VID. Vrijdagmiddag valt alleen in het westen van het land wat regen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.