Video

Illegale Hovsep Khachatryan uit Boxmeer eerder veroordeeld voor mishandelen agent

5 december 2014 om 10:10 • Aangepast 24 april 2020 om 20:51
nl
De illegale asielzoeker Hovsep Khachatryan uit Boxmeer is een paar jaar geleden veroordeeld voor geweld tegen een politieagent. De gemeente, die hem tijdelijk een maandelijkse vergoeding geeft, wist hier volgens burgemeester Karel van Soest niets van.
Geschreven door

Tijdens de behandeling van het beroep tegen uitzetting van Khachatryan en zijn gezin bij de rechtbank in Den Bosch kwam donderdag de veroordeling aan het licht. Khachatryan gaf toe dat hij na een feestje met een slok een woordenwisseling kreeg met een agent en een klap uitdeelde. Hij werd veroordeeld tot een taakstraf.
Verblijfsvergunning ingetrokkenHet gezin van Khachatryan moet het land uit. De 31-jarige Armeniër loog bij aankomst in Nederland namelijk over zijn ware identiteit. Zijn verblijfsvergunning werd daarom ingetrokken.
De zaak deed veel stof opwaaien. Zo haalden inwoners van Boxmeer zevenhonderd handtekeningen op om het geïntegreerde gezin met twee jonge kinderen vergeefs in Nederland te houden. "Ik vraag gewoon om vergiffenis, om een uitzondering", smeekte Hovsep. "Ik wil mijn gezin weer op de goede weg zetten en verder leven."
Hovsep krijgt toch geldHovsep Khachahtryan verloor zijn baan door zijn status als illegaal en kan daarom niet meer zijn gezin onderhouden. Tegen de regels in gaf de gemeente hem daarom eerst een uitkering. Nu krijgt hij van de gemeente 1250 euro per maand.
De bekendmaking van de veroordeling komt ongelegen, omdat de gemeente daarover niets wist. Toch wil ze de vergoeding niet intrekken. Dit betekent dat het gezin Khachatryan alsnog het geld ontvangt.
Niet helemaal onbestraftVolgens de Immigratie- en Naturalisatiedienst speelde de veroordeling overigens wel mee bij de persoonlijke beslissing van staatssecretaris Fred Teeven om de Armeniër en zijn gezin definitief het land uit te zetten, liet de dienst weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.