Video

Geen kosten, maar wel een ring? Hier moet je zijn om gratis te trouwen

5 december 2014 om 14:07
nl
Als je wél wilt trouwen, maar daar niet veel geld voor over hebt, dan kun je niet overal terecht. In elk geval niet als je een 'echt' huwelijk wel zou kúnnen betalen. Steeds meer Brabantse burgemeesters pakken het gratis trouwen onder beter bedeelde inwoners aan.
Geschreven door

In sommige gemeenten mag je namelijk alleen gratis trouwen als je inkomen geen cent hoger is dan de bijstandsnorm. En in sommige andere plaatsen mag je wel gratis trouwen, maar kun je dan geen getuigen meenemen. Klik hier om te zien hoe het in jouw gemeente is geregeld.
Kleine lettertjesOok zijn er plaatsen waar iedereen die dat wil, wel gratis mag trouwen. Wettelijk zijn gemeenten met meer dan 10.000 inwoners dit ook verplicht. Maar de kleine lettertjes mogen gemeenten zelf invullen.
Dennis en Lotte Starremans trouwden donderdag gratis in Etten-Leur. Niet omdat ze arm zijn, maar omdat ze hun geld liever anders besteden. Dennis: "We hebben een nieuwbouwhuis gekocht en wilden de boel netjes geregeld hebben. En we houden natuurlijk heel veel van elkaar".  
CadillacVeel Brabantse burgemeesters zijn er klaar mee. Zoals Driek van de Vondervoort van Bergeijk: "Dan kijk ik uit m'n raam en dan zie ik de Cadillac staan met ontzettend veel mensen, die na een gratis huwelijk op maandagmorgen naar een horecagelegenheid gaan om daar nog eens tienduizend euro er tegenaan te gooien."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.