Homosauna Tibet op last van gemeente Eindhoven gesloten

5 december 2014 om 10:56
nl
Sauna Tibet in Eindhoven heeft donderdag noodgedwongen de deuren moeten sluiten. De homosauna aan de Antoon Coolenlaan is op last van de gemeente Eindhoven voor een onbepaalde tijd gesloten. Dat laat een woordvoerder van de gemeente vrijdag weten aan Omroep Brabant.
Geschreven door

De sauna, gelegen aan de rand van natuurgebied ‘Genneper Parken’, heeft een aantal zaken niet op orde, zo constateert de gemeente na enkele bezoekjes. Zo waren er problemen met brandveiligheid, de hygiëne, technische installatie en bouwkundige zaken.
'Niets van waar'De gemeente wil niet specifiek vertellen welke fouten Sauna Tibet heeft begaan. Een medewerker van de homosauna ontkent vrijdag dat de sauna door de gemeente is gesloten. “Daar is helemaal niets van waar en daar wil ik het graag bij laten”, vertelt hij.
Op de Facebook-pagina van homosauna Tibet staat dat het pand is gesloten 'wegens verbouwingswerkzaamheden'. "Wij zijn genoodzaakt enkele dagen dicht te blijven", schrijft de organisatie.
Tienduizenden bezoekersDe woordvoerder benadrukt echter dat de sauna is gesloten door de gemeente. Pas als de eigenaar de problemen heeft verholpen, kan het bedrijf weer open. Jaarlijks bezoeken 35.000 mannen de sauna, die alleen toegankelijk is voor heren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.