No Surrender verliest kort geding tegen gemeente Zundert over clubhuis

5 december 2014 om 11:01
nl
Motorclub No Surrender moet een exploitatievergunning aanvragen voor het clubhuis in Zundert.
Geschreven door

De gemeente dreigde No Surrender dwangsommen op te leggen, omdat het clubhuis een illegaal horecabedrijf zou zijn. Hierop had No Surrender een kort geding aangespannen. De rechter heeft de bezwaren van de motorclub vrijdag afgewezen.
'Clubhuis is altijd horecabedrijf'De motorclub ontkent dat het clubhuis een horecagelegenheid is. Het clubhuis is twee avonden per week geopend en er zijn dan hooguit vijftig leden. Er wordt geen drank verkocht, zegt voorman Klaas Otto van No Surrender. De rechter stelt dat het niet uitmaakt of er alcohol wordt verstrekt of verkocht.
In de uitspraak staat dat No Surrender een vergunning nodig heeft omdat volgens de regels van de gemeente een clubhuis altijd een horecabedrijf is.
ControlesHet gebouw in Zundert dient al jaren als motorclubhuis. Burgemeester Leny Poppe kondigde vrijdag meteen aan dat ze gaat controleren of het pand wordt gebruikt als clubhuis.
Het is onduidelijk of No Surrender een vergunning gaat aanvragen. De burgemeester zegt een eventuele aanvraag te behandelen als elke andere.
RTL-programmaHet clubhuis van No Surrender in Zundert kwam in beeld na een bezoek van het RTL-programma van Johny de Mol en Guus Meeuwis in september. Daarin was te zien dat er een bar staat in het clubhuis. Twee weken later vielen de brieven van de gemeente op de mat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.