Leerling gepakt voor spuiten pepperspray Sondervick College Veldhoven: 'Ging om ongewone spray'

5 december 2014 om 11:58
nl
De politie heeft een 15-jarige leerling van het Sondervick College in Veldhoven opgepakt voor het spuiten van pepperspray. Dat liet een woordvoerder vrijdag weten.
Geschreven door

De politie pakte de jongen uit Veldhoven vrijdagochtend op school op. Ze verdenkt hem van het rondspuiten van de spray op meerdere plekken op school. Hij zou zich schuldig maken aan mishandeling, bedreiging en verboden wapenbezit.
'Geen gewone spray'De jongen gebruikte geen ‘gewone’ pepperspray, meent politiewoordvoerder Bart Vaessen. “Het gaat om een spray die rook achterlaat. Daardoor bleef de spray ook langer in het gebouw hangen en hadden zoveel leerlingen er last van.”
Vaessen zegt dat de spray uit het buitenland komt. Een andere leerling zou die hebben geleverd. Die meldde zich donderdagavond op het politiebureau, waarna de leerling die de pepperspray spoot, kon worden opgepakt. Justitie kijkt nog of ze de leverancier wil vervolgen.
Scholier spoot mogelijk op meerdere plekkenHet lijkt erop dat de Veldhovense scholier niet één keer met het goedje spoot. Zowel de politie als het Sondervick College houdt er sterk rekening mee dat hij doelbewust op meerdere plekken sprayde.
In twee van de vier schoolgebouwen vond de brandweer pepperspray in de lucht. De gebouwen liggen op zo'n vijftig meter afstand van elkaar. "Het kan dat er twee keer in de gebouwen afzonderlijk is gespoten”, aldus waarnemend rector Huub van de Ven.
Verontwaardigde reactiesDe spray verspreidde zich via het ventilatiesysteem snel door de gebouwen. Velen kregen daarna last van prikkende ogen en hoestbuien. Zeventien leerlingen moesten braken en kregen hoofdpijn. Niemand hield blijvende schade over aan het incident.
Het Sondervick College informeerde ouders na het sprayincident met een brief. Dit leverde verontwaardigde reacties op, zegt waarnemend rector Van de Ven. Desondanks neemt de school geen extra beveiligingsmaatregelen.
Politie neemt zaak hoog opHet is niet bekend waarom de Veldhovense scholier aan de haal ging met de spray. De politie zegt de zaak hoog op te nemen en verder onderzoek te doen. Mogelijk volgen er meerdere aanhoudingen, maar Vaessen acht die kans klein.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.