Verborgen talent: oud-burgemeester Van der Velden speelt als flessenmuzikant volkslied van Breda

5 december 2014 om 12:07
nl
Met zijn laatste werkdag net achter de rug, heeft oud-burgemeester Peter van der Velden van Breda ogenschijnlijk een nieuwe hobby gevonden: het maken van flessenmuziek. Het tot nu toe onbekend gebleven talent van Van der Velden werd gespot in café 't Tapperijke van Ger Couvreur in hartje stad.
Geschreven door

Ritmisch tikt de ereburger van Breda achter de toog met zijn drumsticks tegen de flessen jenever en rum aan. De onweerstaanbare symfonische klanken van de kwart volle drankkruiken en het koper van de tap tillen het officiële volkslied van Breda 'De Paarse Heide' naar een ongekend hoog niveau.
OpperflessenmuzikantVan der Velden, trompettist in hart en nieren, stond er tijdens zijn roffeldebuut niet alleen voor. Uitbater Ger Couvreur - ook beroemd geworden door zijn lied De Muts - speelde tijdens het jazzy-nummer als opperflessenmuzikant een deuntje mee.
Een filmpje van de show belandde op Facebook. Het mag duidelijk zijn dat de oud-burgemeester de ster van de avond was.
Parel van 't Zuiden'Breda vooruit! De Klokken luiden! Breda gij blijft de Parel van 't Zuiden.' Hoeveel mooier kan het lied worden?[YouTube:body:http://youtu.be/lfmjDBHB4cQ]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.