Video

Verkeershinder snelweg A59 vanwege sloop van viaduct bij Waalwijk

6 december 2014 om 17:43
nl
Weggebruikers op de snelweg A59 moeten vanaf vrijdagavond zeven uur bij Waalwijk rekening houden met verkeershinder vanwege de sloop van een viaduct. Maandagochtend 8 december om zes uur is de weg weer vrij.
Geschreven door

Bij Waalwijk is de weg in de richting van Breda afgesloten. In de andere rijrichting is maar 1 rijstrook beschikbaar. Het verkeer wordt omgeleid. Tot nog toe ondervindt het verkeer weinig hinder van de werkzaamheden.
Pakjes-avond opgevenVolgens de hoofduitvoerder van het project loopt alles op schema. Ondanks het sinterklaasweekend was het niet moeilijk werknemers te vinden die hun pakjes-avond wilden opgeven. "Ze stonden in de rij. Dit is toch een uniek project. En voor bouwers is het ook weleens leuk om te kunnen slopen. Een viaduct waar we normaal gesproken een jaar over doen om  het te bouwen als je dat in een weekend kunt slopen, dat geeft toch wel een kick."  
De werkzaamheden maken deel uit van het vernieuwen van de N261 en de aansluiting op snelweg A59 bij Waalwijk. Bij deze aansluiting worden twee nieuwe viaducten gebouwd. Twee bestaande viaducten worden gesloopt. Halverwege volgend jaar worden de werkzaamheden afgerond.
De sloop van het viaduct is ook te volgen via een webcam.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.