‘Sinterklaas’ Johan Vlemmix deelt voor duizenden euro’s aan cadeautjes uit op straat in Eindhoven

5 december 2014 om 15:09 • Aangepast 21 november 2020 om 21:12
nl
Niemand in het centrum van Eindhoven en Veghel ontkomt er vrijdag aan. Zonder reden speelt de goedlachse Johan Vlemmix voor Sinterklaas en deelt tientallen cadeautjes uit op straat. De genereuze Eindhovenaar vond het tijd om de ‘gewone mens’ te belonen. “Ik zat thuis en dacht: waarom zou ik het niet doen?”
Profielfoto van
Geschreven door

Met een grijns op zijn gezicht loopt Vlemmix door hartje Eindhoven. Iedere voorbijganger die zijn pad kruist, krijgt van hem een cadeautje. Niet iedereen heeft geluk: zo krijgt de één een dubieuze wc-bril, terwijl de ander met een stapel badhanddoeken aan de haal gaat. “Ach, zolang de mensen maar kunnen lachen”, vertelt Vlemmix met een knipoog.
'Het is feest vandaag'De 55-jarige Eindhovenaar heeft voor zeker een paar duizend euro aan spullen bij zich. “Een lach op het gezicht van een ander is mij meer waard dan een paar centen”, zo laat Vlemmix weten. De Eindhovenaar reist vrijdag kriskras door het land om zoveel mogelijk mensen blij te maken.
Zijn eigen geboorteplaats kon natuurlijk niet ontbreken. Even later is het in Veghel ook feest. “Hier meneer, voor u. Pak gerust uit”, lacht de artiest. De gelukkige meneer weet niet wat hem overkomt. “Nou nou, het is feest vandaag. Helemaal in de stijl van Sinterklaas. Dankjewel!”
Een mevrouw die naast hem staat vult aan: "Dit is echt een hele goede actie. Dit zouden meer mensen moeten doen. Ik ga denk ik straks ook zelf cadeautjes weggeven. Wat een leuk initiatief van Johan!"

Wachten op privacy instellingen...

'Met alle liefde'Tijd om een praatje te maken, heeft Vlemmix niet. De Eindhovenaar doet niet alleen Brabant aan, maar ook andere provincies. De actie eindigt uiteindelijk in het Groningse Stadskanaal, op verzoek van zijn fans op Facebook.
Naast cadeaus heeft de ondernemer ook eigen spullen bij zich. “Heel mijn zolder lag vol. Ik dacht echt: wat moet ik ermee? Als ik hier andere mensen mee blij kan maken, dan doe ik dat met alle liefde.”
Aan variatie in elk geval geen gebrek. De Eindhovenaar geeft echt van alle weg, van fonduesets tot badhanddoeken en van speelgoed tot geinige gadgets. “Ik vier zelf geen Sinterklaas vandaag, maar door dit te doen word ik een heel blij mens”, aldus de gulle gever.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.