Vrouw (23) met zoontje in kinderwagen mishandeld in Gilze, vriend pakt belager aan

GILZE - Een 23-jarige vrouw uit Gilze is zaterdagmiddag op de Tilburgsebaan in Gilze zonder enige aanleiding door een 33-jarige man mishandeld. Haar 24-jarige vriend die ter plaatse kwam, heeft de man in de kraag gegrepen en vervolgens overgedragen aan de politie.
De vrouw maakte met haar zoontje in de kinderwagen en de hond een wandeling over de Tilburgsebaan. Ze zag rond twaalf uur een man die vanaf de overzijde van de weg overstak. Ze zag dat die man een vreemde blik in zijn ogen had. De vrouw vertrouwde het niet en besloot direct haar vriend te bellen.

De man liep op haar af, ze voelde dat hij stevig aan haar haren trok waarna ze met kracht voorover werd geduwd. Ze viel tegen de kinderwagen en kwam samen met haar zoontje op de grond terecht.

‘Ik droomde dat ik haar moest slaan’
Vervolgens zag ze dat haar vriend met de auto aan kwam rijden en uitstapte. Haar belager riep 'sorry' en sprong weg. Hij werd door haar vriend, een 24-jarige man uit Gilze, vastgepakt. Samen met omstanders heeft hij de agressieve man op de grond gezet en daarna overgedragen aan de politie.

Het gaat om een 33-jarige verwarde in Gilze verblijvende Rus. Hij verklaarde dat hij een droom had gehad waarin hem gezegd was dat hij die vrouw moest slaan.