Verdachten uit Rijsbergen en Roosendaal in onderzoek vermiste Belg Jelle Leemans op vrije voeten

5 december 2014 om 15:44
nl
De twee verdachten die in september zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning of moord van een 27-jarige Belg Jelle Leemans, komen vrijdag op vrije voeten.
Geschreven door

Het gaat om de 42-jarige Eduard F. uit Rijsbergen en de 31-jarige Francois van V. uit Roosendaal. Er is op dit moment onvoldoende bewijs om de zaak al voor de rechtbank te brengen.
Geen hard bewijsBeide mannen blijven verdachten, maar hun vrijlating duidt er volgens de advocaten Henk van Asselt en Barry van de Luijtgaarden op dat het OM behalve aanwijzingen, zoals gsm-verkeer, geen hard bewijs heeft. Duidelijk is bovendien dat justitie een derde verdachte op het oog heeft.
Het gaat om de vriend en zakenpartner van Eduard F., de Roosendaler John Wassink (45) die zelf in juli om het leven is gebracht. Volgens zijn ex-vriendin en haar vader, de bekende drugsbaron Kobus Lorsé, was Wassink betrokken bij de verdwijning van Leemans. De man zou zijn rol in bedekte termen thuis hebben opgebiecht.
Leemans al bijna een jaar spoorloosDe 42-jarige F. uit Rijsbergen werd in september

samen met Roosendaler Francois van V. gearresteerd voor betrokkenheid bij de verdwijning van de 27-jarige Leemans. Leemans vertrok op 21 november vorig jaar uit Rumst in België naar een afspraak in Roosendaal en is

sindsdien spoorloos. Politie en justitie denken dat hij slachtoffer is geworden van een misdrijf en niet meer in leven is.
'Verband met moord op John Wassink'Eduard F. wordt,
volgens bronnen tegen BN DeStem, ook in verband gebracht met de

moord op John Wassink uit Roosendaal. F. was de compagnon van Wassink. De 45-jarige Wassink werd op zaterdag 26 juli doodgeschoten in zijn woonwagen op het terrein van zijn eigen autobedrijf aan het Spectrum in Roosendaal. Volgens zijn advocaat ontkent F. de betrokkenheid bij de dood van zijn vriend.
In september besteedden Bureau Brabant en Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.